Correctie

De finishing touch die zorgt voor een foutloze tekst: dát is wat ik voor je doe. Jij bent de expert die het verhaal vertelt, ik ben de expert die zorgt dat de taal van jouw verhaal klopt. Zodat jij het zo goed mogelijk kunt delen.

simone lier

Wat ik voor je doe:

Corrigeren kan op papier. Post-its, een zacht potlood en een fijne pen heb ik altijd in huis. Mijn aanpak is niet die van de rode pen, wel die van het zachte potlood. Niet ‘Hoe kun je deze fout nou maken?’, wel heldere informatie en tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Voor een aantal uitgeverijen werk ik in Word. Fijn, Word kan namelijk met mij (en jou!) meedenken en foutjes opsporen. Ook zijn m’n correcties, suggesties en opmerkingen dan overzichtelijk voor jou. Zodat je ze meteen kunt inzetten.

Vaak corrigeer ik drukproeven in pdf. Dan kan ik met mijn taalgevoel aan de slag, ook let ik bijvoorbeeld op de plaatsing van tekst en beeld.

Wat ik verbeter voor je:

Wat ik opmerk voor je:

Wil je dat ik de wijzigingen direct aanbreng in de tekst? Kan! Wil je dat ik je ook tips en informatie geef waardoor je een nóg betere schrijver wordt? Kan ook! 

‘De reisgidsen van time to momo worden altijd nog een laatste keer gecheckt door iemand met een frisse blik. Dankzij het grondige lees- en correctiewerk van Simone kunnen we de laatste puntjes op de i zetten en de gidsen met een gerust hart naar de drukker sturen.

Sophie Kreuze

Sophie Kreuze

mo’media

Wat ik van jou vraag:

Kan ik jouw tekst onder handen nemen? Dat kan al vanaf € 9,45 excl. btw per 1000 woorden. Je ontvangt uitgebreide feedback in Word, pdf of op papier. En wil je graag mijn bevindingen samen bespreken? Dat kan natuurlijk ook.

Neem contact met met op om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

‘In een Facebookgroep had ik de vraag gesteld of iemand mijn e-book op spelling en grammatica wilden controleren. Al snel kreeg ik reacties maar die van Simone sprong eruit. Ik kreeg er meteen een goed gevoel bij. Na fijn mailcontact had ik besloten om Simone mijn werk na te laten kijken. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Simone heeft supergoed werk geleverd en hier en daar ook heel voorzichtig tips gegeven over wat ik misschien kon veranderen buiten de tekst om. Ik was al een beetje aan het struggelen met de titel van het e-book en daar had ze ook een tip voor. Simone is goed in haar werk en heel fijn om mee te communiceren, ze is duidelijk en daar hou ik van.

Mandy Prins

Mandy Prins

Fit Leven

‘Taalgevoeligheid is een belangrijke eigenschap van een corrector. En dat heeft Simone zeker. Maar niet alleen dit. Ze kan werken onder tijdsdruk. Kritisch en nauwkeurig heeft ze alle storende foutjes ontdekt in de proefdruk van mijn boek. Alle punten en komma’s staan nu op de juiste plek. De ‘wezen en hoerenjongens’ zijn verdwenen. Ze weet echt, maar dan ook echt, álles over alinea’s, spaties en afbrekingen. Ik ben echt blij met de prettige samenwerking met Simone en zal zeker weer bij haar aankloppen voor mijn volgende boek.

Dianora Porru

Dianora Porru

auteur van Door de tunnel - De compagnon en de maligne borst

Ik werk met een maandelijks magazine en zonder dat ik het verder nog hoef te checken weet ik dat mijn teksten zonder fouten de deur uitgaan. Ik maak nu ongeveer anderhalf jaar gebruik van de corrigerende kwaliteiten van Simone. Voor mij erg prettig! Altijd op tijd, goede prijs-kwaliteitverhouding en stipt in wat ze afspreekt. Voor een minder gestructureerde ondernemer als ik een fijne werkrelatie.’

Marie josee Koks

Marie-josee Koks

Stichting Bariatrie Groep Nederland

simone lier

Wil je weten wat ik voor jouw verhaal, jouw tekst of jouw manuscript kan doen?

Scroll naar top