Schrijftraject
Acht maanden een-op-een
aan jouw boek werken

In acht maanden van idee naar manuscript

Jij kunt schrijven. Ik ben niet de eerste en enige die tegen je zegt: ‘Daar zou je meer mee moeten doen.’ Je voelt, ziet en weet dat je met jouw woorden veel bijzonders kunt bereiken. Voor jezelf en voor anderen. 

Een boek van jezelf is voor jou dé manier om te delen wat je hebt meegemaakt of waar je enthousiast over bent, om door te geven en te inspireren. Je schrijft op een persoonlijke manier, maar ook zo dat de lezer echt iets heeft aan jouw verhaal. Persoonlijk, maar niet particulier. 

Toch twijfel je wanneer je terugleest wat er op papier staat. 

Is mijn verhaal goed genoeg? Komt mijn boodschap wel uit de verf? En wat zal iedereen er wel niet van vinden? Alles wat er komt kijken bij een boek schrijven is nogal overweldigend voor je. Je wil dat jouw boek er komt, maar als het blijft gaan zoals het nu gaat, zie je het somber in. Je krijgt er geen lijn in, ondanks de drive en de moed die je voelde toen je begon. En soms… gaat het schrijven je zelfs tegenstaan.

Hoi! Ik ben Simone. En ik sta naast je terwijl jij je boek schrijft.

Vijf jaar geleden begon ik mijn bedrijf en sindsdien redigeerde en corrigeerde ik meer dan honderd manuscripten. Dat deed ik voor uitgeverijen en zelfstandig auteurs. 

‘Jij kunt toveren met taal!’ kreeg ik vaak terug. Een fijn compliment, maar ik wist dat het ook kwam omdat ik verder ging waar de  meeste correctoren en redacteuren ophielden. Ik verbeterde niet alleen spelling en grammatica. De magie zat ’m in puzzelen met de plot, dát is mijn expertise. Auteurs helpen met uitdenken van de structuur van hun boek, het persoonlijke element in het verhaal krijgen en zoeken naar wat je écht wil zeggen. Zodat jouw verhaal op  jóúw manier in dat boek belandt. 

Dus de puntjes op de i hebben plaatsgemaakt voor de basis van het boek. Verdieping, met alle ruimte voor de inhoud. En dat doe ik met degene die het allerbelangrijkst is voor jouw boek: jij!

SimoneLier DenisevanDurenFotografie

Mijn exclusieve schrijftraject past niet bij iedereen.
Het is geschikt voor je als je:

Simone Lier

Het resultaat

Wat gaan we doen?

Bonus!

Mathilda van den Hof

‘Zonder Simone was er geen boek geweest. Zij heeft mij leren schrijven. Geweldige opdrachten kreeg ik van haar, zoals beschrijven hoe je onderbroek zit. De feedback was duidelijk en helder, en ook liefdevol geschreven. Af en toe ook weleens pijnlijk, maar voor mij nodig om nog beter te gaan schrijven.

De coachingsmomenten waren prettig en ik kon daarna weer goed verder. Ook tussendoor was er contact, bijvoorbeeld als ik vastliep. Mijn volgende boek ga ik zeker weer met Simone schrijven. Ik had mij geen betere coach kunnen wensen.’

Mathilda van den Hof, auteur van Wat is haar naam? Over het intergenerationele trauma in de vrouwenlijn

Ans Speelman

‘Na verschillende versies dacht ik aardig op weg te zijn toen ik mijn manuscript bij Simone inleverde. Ik wist dat er nog werk aan de winkel was. Zelf kwam ik niet verder, dus Simones hulp was zeer welkom. Ze zei: “Een kwart kun je schrappen en schrijf er maar een derde bij.” SLIK, daar was ik niet op voorbereid. “Maak een bouwplan,” kreeg ik als eerste opdracht. Zo startte onze samenwerking. 

Ik kan zeggen dat Simone Kankerwijf met haar feedback naar een hoger niveau heeft getild. Ze is zeer oplettend en nauwgezet. De samenwerking verliep erg prettig; er was alle ruimte voor vragen van mijn kant. Simone is óók van de complimenten en dat is zeker lekker tijdens zo’n schrijfproces!’

Ans Speelman, auteur van Kankerwijf

Veelgestelde vragen

Laat ik je een wedervraag stellen: is dat echt wat je wil bereiken met dit traject? Schrijvers die met mij gewerkt hebben, verschijnen met hun verhaal in de media, maken zélf een succes van hun boek en worden gevraagd als spreker.

Per jaar begeleid ik een beperkt aantal schrijvers. Wil je weten wanneer we kunnen starten? Laten we het over de mogelijkheden hebben tijdens een kennismakingsgesprek. 

Is het flauw als ik nu zeg: ‘zo veel tijd als je er zelf in wil steken’? We spreken elkaar elke twee weken, de rest van de tijd ga je zelf aan de slag met je ideeën en mijn feedback.

Zeker! Ik vind het het allerleukst om in real life aan je boek te bouwen met je, maar het kan ook online. Zou toch zonde zijn als zoiets een belemmering vormt voor je boek?

Het is slim om de zetproef die van de vormgever komt door een corrector te laten checken, zodat er geen laatste foutjes meer zijn blijven staan. Meer hierover lees je in het OMG EN NU?!-magazine. 

Een schrijfopleiding geeft je veelal algemene handvatten, tips en tools. Zonder jou en jouw verhaal te kennen. In dit een-op-een schrijftraject ben jij de basis, en help ik je toegespitst op wat jij nodig hebt om je verhaal te kunnen delen. 

Schrijfskills leren is één, belangrijker nog is het die skills te integreren in jouw leven en in jouw boek. Dat kost tijd. Ik geloof erin dat je ruim een halfjaar nodig hebt voor dat proces, en voor het opzoeken van de diepte die nodig is om écht bij jouw verhaal te komen. Ik ga voor het allerbeste, en dat kan niet in minder tijd. 

Stuur me een mailtje met je vraag, ik beantwoord ’m graag. 

Scroll naar boven